Síťový sáček z biobavlny na ovoce a zeleninu – malý (30 × 20 cm) bezobal

Neohodnoceno
 

Síťovinový sáček s hustší čtvercovou sítí se hodí zejména na ovoce a zeleninu, která do něj jde nakoupit a ve kterém je možné ji i skladovat – místo obvyklých igelitů. Rozměr 30 x 20 cm. Schváleno Státním zdravotním ústavem na použití pro potraviny.

Dostupnost Skladem
Měrná cena 59 Kč / 1 ks
59 Kč
   
Značka Tierra Verde
Webová stránka značky tierraverde.cz
Kategorie Sáčky a tašky na potraviny
 

PROČ BIOBAVLNA?

  • Konvenční pěstování bavlny a výroba bavlněných oděvů mají negativní vliv na životní prostředí i zemědělce a dělníky, které textilní průmysl živí.

  • Pole bavlníků zabírají necelá 3 % obdělávané půdy na světě, ale spotřebují zhruba 25 % všech insekticidů a 10 % všech herbicidů. Pro pěstování bavlny se masivně používají chemické látky, které jsou zakázané v potravinářské výrobě .

  • Bavlna je jednou z nejvíce geneticky modifikovaných rostlin, zejména proto aby snášela nadprůměrné dávky chemikálií.

  • Na výrobu jednoho trička a jedněch džínsů se spotřebuje okolo půl kila pesticidů a syntetických hnojiv.

  • Při pěstování i výrobě biobavlny je zakázáno používat toxické chemické látky, které způsobují otravy u zemědělských dělníků a poškozují životní prostředí, i geneticky modifikované organismy.

  • Certifikované farmy usilují o vybudování biologicky rozmanitého zemědělského systému a udržení úrodnosti půdy přirozenou cestou.

  • Biobavlna na rozdíl od konvenčně pěstované bavlny nezpůsobuje alergické reakce. Proto je vhodná pro děti, alergiky, ekzematiky a osoby s citlivou pokožkou.

CERTIFIKACE

Naše biobavlněné produkty splňují vysoké standardy mezinárodní organizace GOTS. Pěstování biobavlny je sledováno a kontrolováno od semene až po konečné zpracování látky včetně šití. Inspektoři dohlíží také na sociální podmínky dělníků (video o pěstování a výrobě biobavlny). Tento produkt je schválený Státním zdravotním ústavem na použití pro potraviny.

Vyrobeno v Indii.

Gramáž: 75 g/m2.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.